Log in

Nintendo topman Satoru Iwata stelde in een interview dat de tegenvallende verkoopcijfers van de Wii U niet liggen aan de prijs van de console. De ongeveer gelijke aantallen verkochten modellen van de premium- en standaard edities van de Wii U waren hier bewijs van volgens Iwata. Tussen april en juli van dit jaar zijn er volgens Nintendo slechts 160.000 Wii U consoles wereldwijd verkocht.

“Als de prijs echt een probleem zou zijn bij de Wii U dan is er een behoorlijke tegenspraak in de huidige verkoopbalans tussen de basis en premium versies van de console. De basis versie zou in dat geval veel beter moeten hebben verkocht maar het is een feit dat er meer mensen een premium editie kopen. Daar ligt het probleem dus niet” aldus Iwata.

De topman benadrukt dat een console sterke softwaretitels nodig heeft om het systeem te verkopen. Iwata: “Ik begrijp dat het probleem een gebrek aan software is en de enige oplossing is om het massapubliek te voorzien met een aantal kwalitatief goede softwaretitels”.



Tags:

Lees verder:

Geef een reactie