PlayStation VR wordt geleverd met een demo disc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation VR wordt geleverd met een demo disc

Hoewel demo discs vroeger de normaalste zaak van de wereld waren, lijkt de tijd van fysieke schijfjes bij nieuwe hardware aardig achter ons te liggen. Toch lijkt Sony voor de launch van de PlayStation VR weer terug te keren naar de beproefde methode van demo’s verstrekken. De PlayStation VR zal namelijk een demo disc bevatten waarop acht demo’s terug te vinden zijn.

Dit heeft Sony op de blog van PlayStation laten weten. Gezien het succes van de PlayStation VR sterk afhankelijk is van het aanbod in content, probeert Sony bij de launch van hun headset kopers ervan direct een gevoel van voldoening te geven. Volgens Sony zal de PS VR bij launch al de nodige games ter beschikking hebben. De vraag blijft per persoon natuurlijk welke het beste bij hun wensen past. Om de keuze voor de consument wat te vergemakkelijken levert het Japanse bedrijf daarom acht demo’s van enkele vooraanstaande games.

De acht demo’s die de PlayStation VR met zich mee zal brengen zijn Driveclub VR, PlayStation VR Worlds, RIGS Mechanized Combat League, Tumble VR, Battlezone, EVE: Valkyrie, Wayward Sky en Headmaster. De grote afwezige lijkt Until Dawn: Rush of Blood te zijn, de game waarmee Sony vanaf het begin van de PlayStation VR pronkte. Desalniettemin kunnen aanstaande PlayStation VR-bezitters bij de launch, 13 oktober, aardig uit de voeten met de eerdergenoemde demo’s.

Benieuwd naar onze mening over de PlayStation VR, waar Mick al aan de slag is gegaan met de laatstgenoemde demo van Headmaster? Check dan vooral ons impressieverslag van de PlayStation VR.