game nieuws Log in

Sony heeft deze morgen bekendgemaakt dat het de dunnere PlayStation Vita, de PCH-2000, volgende week in het Verenigd Koninkrijk zal lanceren voor ongeveer 220 euro. Over een Nederlandse versie is nog niets bekend.

Vorige week kwamen we al met het bericht dat de handheld mogelijk naar Europa zou komen, na zijn release in Japan afgelopen oktober. Vandaag blijkt dus dat de Westerse lancering enkel in het Verenigd Koninkrijk plaats zal vinden. De Vita Slim zal daar vanaf vrijdag te bestellen zijn en zal in de loop van volgende week in de winkels liggen. De Vita Slim zal daar voor 180 pond over de toonbank gaan, wat omgerekend uitkomt op ongeveer 220 euro. Het huidige model van de Vita gaat in Nederland voor 180 euro over de toonbank.

De PCH-2000 is een stuk lichter en dunner dan de huidige versie, maar heeft wel een grotere batterij. Om energie te besparen is het OLED-scherm vervangen door een LCD-scherm, maar zal de handheld wel dezelfde resolutie behouden. Tegenover Tweakers.net maakte Sony Nederland bekend dat de handheld volgende week niet in Nederlandse winkels zal liggen en durfde niet te zeggen of en wanneer dat dan wel zal zijn.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *