PlayStation Plus-titels voor augustus zijn bekend

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
PlayStation Plus-titels voor augustus zijn bekend

De gratis games voor PlayStation Plus-leden voor augustus zijn bekendgemaakt op het officiële PlayStation Blog. Leden kunnen volgende maand aan de slag met onder andere Rebel Galaxy en Tricky Towers. De games voor juli staan nog tot het einde van dit weekend gratis in de Playstation Store, daarna worden ze vervangen door het nieuwe gratis aanbod.

PlayStation 4

Voor de PlayStation 4 kunnen spelers volgende maand Rebel Galaxy en Tricky Towers binnenhalen. Rebel Galaxy is een space combat-game waarin je een een heel heelal kunt verkennen, handelen en uiteraard andere schepen kapot moet knallen. Kenmerkend zijn de roestige grove ruimteschepen en de stevige rockmuziek om de naam ‘rebel’ galaxy eer aan te doen.

Tricky Towers is een nieuwe release op PlayStation van de Nederlandse ontwikkelaar Weird Beard. De studio vond het originele Tetris al eens opnieuw uit met 99 Bricks en heeft daar met de spirituele opvolger Tricky Towers nog een schepje bovenop gedaan.

PlayStation 3

De PlayStation 3-bezitters worden ook niet vergeten. Zij kunnen aan de slag met Retro/Grade, een ritmische space-shooter in 2D. Daarnaast is er ook een grote titel aan het PlayStation Plus-lijstje toegevoegd: Yakuza 5. In deze serie kunnen spelers ronddwalen in een open wereld met een Japans thema. De gameplay is gericht op actie en onderscheidt zich door een focus op gevechten waarbij niet alleen gebruik wordt gemaakt van vuurwapens, maar ook van Oosterse vechtkunsten.

Yakuza-5-Wallpapers

PlayStation Vita

Hoewel de Vita officieel niet meer verkocht wordt in Nederland, komen er sporadisch nog wel games voor uit. Deze maand komen Patapon 3 en Ultratron naar de handheld van Sony. In de eerst genoemde titel mag de speler op de drums slaan om een leger van cartoonfiguren door levels heen te leiden. De ritmische game kan ook in co-op gespeeld worden. Ultratron is een old-school actie-game, dat gamers een oude arcade ervaring moet bieden.