PlayStation Home sluit in maart 2015

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation Home sluit in maart 2015

Het is bevestigd, PlayStation Home zal nooit verschijnen op PlayStation Vita of Playstation 4. Sterker nog, de PlayStation 3 versie van Sony’s virtuele wereld wordt in maart 2015 gesloten in de Verenigde Staten, Canada en Europa.

Voor velen komt dit nieuws niet als een grote verrassing, omdat Sony vorige maand al aankondigde PlayStation Home te sluiten in Japan. Nu neemt de entertainment ontwikkelaar echter dezelfde stappen voor het Westen. Vanaf 12 november wordt er geen nieuwe content meer voor Home gepubliceerd en na 3 december is het ook niet meer mogelijk om bestaande content te downloaden. Echter, diehard Home fans die tot de definitieve sluiting op 31 maart druk in de weer blijven met de virtuele wereld, worden van december tot en met maart beloond met gratis content.

PlayStation Home werd voor het eerst aangekondigd op de GDC in 2007 als een gratis, ‘Second Life’-achtige virtuele wereld. Gamers kregen de mogelijkheid een sim van zichzelf te creëren met een eigen appartement. Via deze sim kon je chatten met vrienden, socializen en mini-games spelen. Ondanks dat Home goed de missie van Sony omvatte om mensen dichter bij elkaar te brengen, bereikte het nooit zijn volledige potentie.