game nieuws Log in

PlayStation One | Pixel Vault

Het lijkt erop dat Sony vindt dat Nintendo af en toe nog een best goed idee heeft. In navolging van de miniversies van de NES en de SNES, besloot Sony met een eigen variant te komen voor de originele PlayStation, namelijk de PlayStation Classic.

Zo’n 25 jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met de console van Sony. De eerste PlayStation werd maar liefst 100 miljoen keer verscheept en er kwamen pareltjes voor uit die we jaren later nog steeds kennen. Het is dan ook niet raar dat Sony een mooie ode wil geven aan het apparaat en dat doet het nu door de PlayStation Classic aan te kondigen. Het apparaat moet met maar liefst twintig games en twee controllers uitkomen. In onderstaande trailer zie je enkele beelden en wat meer duidelijkheid over het apparaat.

De games die we er straks allemaal op gaan zien, zijn voor nu nog niet allemaal bekend. Wel wordt duidelijk dat we in ieder geval kunnen uitkijken naar Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms. Het apparaat wordt zo’n 45% kleiner en wordt uitgebracht met de originele controllers. De prijs in euro’s is nog niet bekend; in Amerika gaat het apparaat 99,99 dollar kosten. Ook is een Europese releasedatum nog onbekend. In Japan moet de miniconsole op 3 december verschijnen.Bron:

Tags:

2 reacties

  1. Twan Reageer

    Zoveel vragen na het zien van deze trailer… Waarom flikken ze hetzelfde als Nintendo door er geen adapter bij te doen? De PS1 had toch ook al pookjes op de controller uiteindelijk? En zou Metal Gear Solid erbij zitten (uitgelezen kans om je controller dan weer van Port te wisselen)? 20 Pre-loaded games, klinkt alsof we hem kunnen verbinden via het internet en meer kunnen kopen, of niet? Wel tof overigens dat de open knop ook daadwerkelijk iets doet.

  2. Pingback: Nieuws: Twintig games van PlayStation Classic onthuld | Pixel Vault

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *