PlayStation 4 Pro zal niet in 4K-resolutie capturen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation 4 Pro zal niet in 4K-resolutie capturen

De PlayStation 4 Pro, het nieuwe vlaggenschip van Sony dat op 10 november het levenslicht zal gaan zien, mag dan misschien games in 4K-resolutie gaan afspelen, maar capturen en streamen in 4K zal de console niet gaan doen. De maximale beeldresolutie voor streamen en capturen zal 1080p zijn. Wel zullen screenshots die met de console gemaakt worden in 4K zijn.

Dit heeft Sony op hun blog bij de veelgestelde vragen laten weten. Daarbij liet het bedrijf ook weten dat dit per game kan verschillen. De ontbrekende optie om in 4K te streamen komt voor sommigen wellicht over als slecht nieuws, al dient wel gezegd te worden dat de PlayStation 4 Pro toch verbetering biedt in de beeldkwaliteit van streams. De PlayStation 4 capturet en streamt nu namelijk nog op 720p, met een frame rate van 30 frames per seconde. Volgens Sony zal het aantal frames per seconde wel gelijk blijven.

Sony wist tijdens hun eigen event in New York vriend en vijand te verrassen met de aankondiging van de PlayStation 4 Pro, die tot die tijd in de volksmond de Neo werd genoemd. Vooral de verschijningsdatum en de prijs bleken de meest spraakmakende highlights te vormen. Nadat bekend werd dat de console geen 4K Blu-Rays kan afspelen, vormde ook dit een conversatiestarter.