Log in

Dat Sony met de aankomende PlayStation 4 zich meer gaat richten op indie developers dan met voorgaande consoles werd al snel duidelijk op de E3 van dit jaar. Om dit nog eens extra kracht bij te zetten kwam het nieuws dat vanaf vandaag Universiteiten de mogelijkheid hebben om aan de slag te gaan met een lespakket voor het nieuwe platform.

Opleidingen op het gebied van game ontwikkeling schieten als paddestoelen uit de grond en Sony investeert in deze ontwikkeling door het PlayStation First Academic Programme aan te bieden. Met deze licentie kunnen docenten van aangesloten Universiteiten hun leerlingen opleiden om te ontwikkelen voor de aankomende PlayStation 4.

Momenteel kunnen de scholen al ontwikkelen voor de PlayStation 3, de PlayStation Vita en PlayStation Portable. Nog nooit wat de grote Japanse uitgever er echter zo vroeg bij met de development kits als nu bij de PlayStation 4 het geval is.

Dr. Maria Stukoff, hoofd van Sony Computer Entertainment Europe op het gebied van scholing, meldt het volgende; “De volgende generatie indie-developers zitten op dit moment op de Universiteiten. PlayStationFirst is hét programma om de leerlingen klaar te stomen voor de toekomst van indie games op de PlayStation door ze de juiste tools te geven op dit gebied”Tags:

Lees verder:

Geef een reactie