Log in

De DualShock 4-controller, die standaard meegeleverd zal worden bij een PlayStation 4, werkt gedeeltelijk op de PlayStation 3. De resultaten verschillen echter per game en werkt alleen als de controller met een USB-kabel wordt aangesloten. Dit meldt het Duitse Computer Bild vandaag.

Het nieuws komt naar buiten nadat een medewerker van Computer Bild de controller probeerde aan te sluiten op een PS3. Wanneer de controller met een USB-kabel werd aangesloten, deed de controller het bij bepaalde games bijna vlekkeloos, maar leverde het bij andere games problemen op. Zo werkte alle knoppen goed bij Urban Trial Freestyle, maar doken er al snel problemen op in FIFA 14.

Daarnaast blijft de ondersteuning beperkt tot de knoppen die ook op de DualShock 3 zitten en wordt de touchpad uitgesloten. Dit zou echter opgelost kunnen worden door een firmware-update vanuit Sony, al trachten wij de kans daarop erg klein. Daarnaast is het de Duitsers ook nog niet gelukt om de DualShock 4 draadloos met de PS3 te verbinden.

Sony laat echter weinig los over de functionaliteit van de DualShock 4 op de PS3. Wel liet de hardwarefabrikant zich uit over de comptabiliteit met Windows. Deze zal volgens Sony alleen ‘basale functionaliteiten’ omvatten. Sony duidt hiermee op de d-pad, facebuttons en de thumbsticks. De touchpad zal naar alle waarschijnlijkheid niet werken.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie