Pillars of Eternity II: Deadfire verschijnt in april

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Pillars of Eternity II: Deadfire verschijnt in april

Pillars of Eternity is een vaak gebruikt voorbeeld om de kracht van crowdfunding te onderstrepen. Na een succesvolle Kickstarter-campagne voor het eerste deel, haalde Obsidian eind vorig jaar via crowfundingplatform Fig een recordbedrag op om een tweede deel te maken. Vandaag kondigen Obsidian en uitgever Versus Evil aan dat de ontwikkeling van Pillars of Eternity II: Deadfire goed op schema ligt. De game moet al in april verschijnen.

Nadat Obsidian vorig jaar een recordbedrag bij elkaar wist te crowdfunden, was het een feit dat Pillars of Eternity II: Deadfire er zou komen. De planning was toen dat de game begin 2018 zou verschijnen en zoals het er nu uit ziet, gaat dat ook lukken. De vandaag aangekondigde releasedatum voor Pillars of Eternity II is  namelijk 3 april. De game is nu al te pre-orderen via Steam, GOG en in diverse winkels. De gepre-orderde versies bevatten in-game exta’s als een witte havik en een piratenvlag voor op je schip.

Er komen drie verschillende edities van het spel: een digitale editie van 46 euro, een Deluxe Edition voor 55 euro en de Obsidian Edition voor 70 euro. De Deluxe Edition bevat onder meer een soundtrack van de game en bij de Obsidian Edition krijg je de drie toekomstige DLC’s voor de game gratis. Deze DLC’s zullen afzonderlijk allemaal ongeveer tien euro gaan kosten.