Pc-versie Rock Band 4 gaat niet door

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pc-versie Rock Band 4 gaat niet door

Harmonix probeerde via Kickstarter om een pc-versie van Rock Band 4 te verwezenlijken, maar het mocht niet baten. Er is bijna 800.000 dollar opgehaald, terwijl het einddoel 1,5 miljoen dollar was.

Met Rock Band 4 probeerde Harmonix nieuw leven in het muziek- en ritme-genre te blazen. Na een release voor de Xbox One en PlayStation 4 in oktober, moest de pc-community bewijzen dat er ook op de pc een markt is voor de game. Op 1 maart startte Harmonix  een Kickstarter-campagne en vroeg 1,5 miljoen dollar om ervoor te zorgen dat de pc-versie gerealiseerd kon worden. Nu dat de campagne is afgelopen, is het duidelijk dat er niet genoeg animo is voor een pc-versie van Rock Band 4. Uiteindelijk is er ruim 792.000 dollar opgehaald, net iets meer dan de helft.

Of dit meteen einde verhaal is voor Rock Band voor de pc is niet helemaal duidelijk. Hoewel het plan om het te verwezenlijken door middel van een Kickstarter-campagne niet doorgaat, heeft Harmonix ondertussen een statement gegeven in een e-mail die naar de backers van de Kickstarter-campagne is gestuurd met daarin een cryptische uitleg.

“Soms gebeurt het dat campagnes de finishlijn niet halen, maar dat betekent niet dat de reis voorbij is. Je kan nog steeds je steun betuigen op de forums om te zien wat je in de toekomst kan verwachten.”

Zou dit betekenen dat Harmonix op zoek gaat naar een andere manier om de pc-versie te bekostigen, of probeert de studio duidelijk te maken dat ze de loyale fans toch niet kwijt willen?