game nieuws Log in

Overwatch Zarya | Pixel Vault

Elk jaar worden er tijdens de D.I.C.E. Summit prestigieuze prijzen uitgereikt, waarbij elke ontwikkelaar natuurlijk de Game of the Year-titel wil winnen. Dit jaar was deze eer weggelegd voor Blizzard’s Overwatch.

Sinds 2002 wordt elk jaar de D.I.C.E. Summit gehouden in Las Vegas. Op deze conferentie komen de grote namen uit de game-industrie samen en het hoogtepunt is de prijsuitreiking, waarbij in 24 verschillende categorieën prijzen worden uitgereikt. De grootste prijs is Game of the Year en gaat dit jaar naar Overwatch.

De online shooter van Blizzard won in totaal vier categorieën prijs: Outstanding Achievement in Game Design, Outstanding Achievement in Online Gameplay, Action Game of the Year en dus de grote prijs: Game of the Year. Andere opvallende winnaars zijn: Pokémon GO als Mobile Game of the Year en Uncharted 4: A Thief’s End. De laatst genoemde viel in vier categorieën in de prijzen.

Niet alleen ontwikkelaars en games worden geëerd met een prijs, ook personen die veel voor de game-industire betekenen staan in de spotlight. Dit jaar is het Todd Howard van Bethesda die in het zonnetje is gezet. Hij wordt opgenomen in de Hall of Fame, voor zijn werk aan The Elder Scrolls series en Fallout. Hij mag zich tussen andere grootheden als Gabe Newell en Hideo Kojima scharen.

Voor alle prijswinnaars kun je op de website van D.I.C.E. terecht.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *