gamenieuws Log in

Overwatch | Pixel Vault

Met de lancering van de Xbox One X hebben al een flink aantal games een gratis upgrade gehad naar 4K-resolutie en HDR-ondersteuning. Binnenkort mag ook Overwatch zich aan dat lijstje toevoegen, zo blijkt vandaag.

Sinds de release van Microsoft’s nieuwste console hebben verschillende titels al een Enhanced Patch gekregen. Daarmee optimaliseert de ontwikkelaar een game voor nieuwe features zoals 4K-ondersteuning en HDR-kleuren in games. In vragen vanuit Windows Central heeft Blizzard bevestigd dat het druk bezig is met de implementatie van 4K voor Overwatch:

Overwatch team is excited with great possibilities Xbox One X opens. The team is currently exploring how the game experience can be enhanced on this platform to leverage the console’s incredible hardware, and is working on implementing 4K resolution in the game on Xbox One X. It is very important for the team to make sure the user interface looks natural on a truly big screen. We will share more details about our plans for 4K support on Xbox One X later.

Het meeste werk voor het team achter Overwatch lijkt te gaan zitten in het optimaliseren van de interface voor een scherm met een dergelijke resolutie en formaat. Toch lijkt de ontwikkelaar erg enthousiast, aangezien het ook al met een dergelijke patch kwam voor de console-versie van Diablo III.

Andere games die sinds de release van de console updates hebben gehad zijn onder andere Assassin’s Creed: Origins, Forza Motorsport 7, Gears of War 4 en Call of Duty: WWII. Ook werkt Activision met Bungie aan een update voor Destiny 2, al zal die pas in december verschijnen. Wanneer de update voor Overwatch zal verschijnen is nog onbekend.


Bron:

Tags:

Lees verder:

Geef een reactie