Ouya is snel opzoek naar koper

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ouya is snel opzoek naar koper

Ouya, producent van de gelijknamige Android micro-console, lijkt in geldnood te zitten. Het bedrijf is dan ook dringend op zoek naar een koper die de firma wil opkopen. Door een oplopende schuld en tegenvallende verkopen lijkt er nu ineens veel haast te zitten achter de verkoop van het bedrijf, zo blijkt uit een intern gelekte memo.

Het verhaal van Ouya begon heel mooi: het haalde via Kickstarter het enorme bedrag van 8,5 miljoen dollar op. Hierna werd er nog eens voor in totaal 25 miljoen dollar geïnvesteerd door verschillende investeringsmaatschappijen. Nu blijkt echter uit een e-mail naar investeerders en aandeelhouders dat het helemaal niet zo goed gaat met het bedrijf.

Gezien de tijdslijn van onze schuldeisers zal het proces snel moeten verlopen. We hopen nog voor het einde van deze maand geïnteresseerde te hebben gevonden. Onze focus ligt nu op het zo veel mogelijk herstellen van het geïnvesteerde kapitaal.

We geloven dat we hier iets echts en waardevols in handen hebben. Ik blijf dagelijks tweets en e-mails lezen van fans die de Ouya iedere dag gebruiken en onze catalogus is momenteel gevuld met meer dan 1000 apps en 40.000 ontwikkelaars. We hebben de grootste Android-bibliotheek gericht op tv’s (zelfs meer dan Amazon – hell ya).

Het is niet de eerste keer dat Ouya in zwaar weer lijkt te zitten. Vorig jaar was het bedrijf ook al in gesprek met verschillende Chinese technologieproducenten en heeft het ook gesproken met partijen als Google en Amazon. Toch mocht dit niet baten. Ook een partnership met MadCatz en verschillende tv-producenten heeft niet geholpen. Het lijkt er dus op dat het niet lang zal duren voordat het doek definitief valt voor Ouya. Mocht dat gebeuren, dan lees je dat natuurlijk hier.