Outlast 2 uitgesteld naar volgend jaar

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Outlast 2 uitgesteld naar volgend jaar

Ontwikkelaar Red Barrels kwam in 2013 met Outlast, een horrorgame die goed werd ontvangen door het publiek. Dit jaar zou eigenlijk Outlast 2 uit moeten komen, maar de mensen achter Red Barrels hebben vandaag op Facebook moeten meedelen dat de game 2016 niet gaat halen.

Op de officiële Facebook-pagina van de game wordt door het team verklaard waarom Outlast 2 is verschoven naar het eerste kwartaal van 2017.

We willen jullie graag laten weten dat we luisteren naar jullie feedback, we merken het enthousiasme en we weten dat jullie geven om ons werk. Onze missie als een indie-studio is het leveren van de beste en meest enge ervaring die we voor mogelijk houden. Dit is de reden waarom we meer tijd nodig hebben om zeker te weten dat onze visie voor Outlast 2 precies is zoals wij dat voor ogen hebben en het een ervaring wordt die jullie verdienen.

Outlast 2 zal dus in het eerste kwartaal uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De game zal zich op een andere locatie afspelen dan het gekkenhuis van het eerste deel. Het platteland van Arizona is de nieuwe locatie van de franchise waarin het weer zal draaien om overleven. Overigens geeft Red Barrels, ondanks het slechte nieuws, een belofte aan de fans: “Outlast 2 will scare the crap out of you”.