Log in

Vannacht werd bekend gemaakt dat Hiroshi Yamauchi, oud-president van Nintendo, overleden is op 85 jarige leeftijd. Dit meldde de Japanse krant Nikkei vandaag aan het publiek. Yamauchi is bij Nintendo werkzaam geweest van 1949 tot 2002.

Yamauchi kwam werken bij het Japanse bedrijf toen het nog als primaire doel had om speelkaarten te verkopen en heeft zich altijd sterk gemaakt om het bedrijf te laten groeien richting videogames. In totaal heeft hij 53 jaar als hoofd van Nintendo gewerkt. Ondanks zijn pensioen is Yamauchi altijd betrokken gebleven bij Nintendo en was tot minimaal maart van dit jaar de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Yamauchi was verantwoordelijk voor het aannemen van o.a. Shigeru Miyamoto, de bedenker van o.a. de Super Mario, Zelda en Donkey Kong franchises, en Gunpei Yokoi, die de GameBoy introduceerde. Een kleine rel binnen het bedrijf ontstond toen de conservatieve Yamauchi en andere uitgevers botsten rond de uitgave van de Nintendo 64. De oud-president voelde zich hierna genoodzaakt om zijn baan in 2002 naast zich neer te leggen en droeg het bedrijf over aan de huidige president van Nintendo, Satoru Iwata.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie