Oud-medewerker LucasArts wil IP’s terugkopen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oud-medewerker LucasArts wil IP’s terugkopen

Ron Gilbert heeft in het verleden bij LucasArts gewerkt aan klassieke titels zoals Maniac Mansion en Monkey Island en nu dat Disney officieel is gestopt met het maken van games, heeft Gilbert zijn zinnen gezet op het terugkopen van zijn geesteskinderen.

Een tijd geleden kondigde Disney aan dat het zou gaan stoppen met het maken van games, wat ook indirect betekende dat de stekker uit Disney Infinity werd getrokken. Maar zoals het oude gezegde gaat: “de een zijn dood is de ander z’n brood”, want oud-medewerker van LucasArts Ron Gilbert ziet de kans nu schoon om zijn oude IP’s terug te kopen. Gilbert is in het verleden verantwoordelijk geweest voor een aantal van de grootste klassiekers in het point-and-click-adventure-genre, zoals Monkey Island en Maniac Mansion. Hij heeft via Twitter kenbaar gemaakt dat hij geïnteresseerd heeft om de franchises van Disney over te kopen. Met echt geld, zowaar.

Momenteel is Gilbert bezig met de game genaamd Thimbleweed Park, een game die veel lijkt op zijn eerdere point-and-click-adventures, maar mocht hij de rechten krijgen, dan zal hij zonder meer een vervolg proberen te maken. De vraag blijft alleen of Disney van plan is om de rechten te verkopen, of de licenties uit te lenen zoals het Huis van de Muis zich voorgenomen heeft.