game nieuws Log in

Dune

Oscar Isaac heeft een van de belangrijke rollen in de sci-fi-film Dune weten te bemachtigen. De regie van de remake is onder leiding van Denis Villeneuve. Als basis wordt het gelijknamige boek van Frank Herberts gebruikt. 

Oscar Isaac (Star Wars: The Force Awakens, The Last Jedi, Ex Machina) gaat de rol van Duke Leto Atreides spelen in de remake van Dune. Eerder werd bekendgemaakt dat Timothee Chalamet het hoofdpersonage Paul gaat spelen. Duke Leto Atreides is de vader van Paul en heeft in het boek een kleine maar belangrijke rol. Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze rol in de verfilming uitgebreid.

Eerder werd het boek al verfilmd in de jaren 80. Toen had David Lynch de regie in handen en werd de rol van Duke gespeeld door Jurgen Prochnow. In de sci-fi-serie uit 2000 werd de rol vervult door William Hurt.

Dune vertelt het verhaal van Paul Atreides en zijn familie. Zij heersen over de woestijnplaneet Arrakis. Deze planeet is de enige plek in het universum waar Spice Melange geproduceerd wordt. Deze spice is nodig om door de ruimte te reizen. De andere adellijke families willen dan ook maar al te graag de macht over deze planeet hebben.

Naast Oscar Isaac en Timothee Chalamet zijn er onder andere rollen voor Charlotte Rampling, Rebecca Ferguson, Dave Bautista en Stellan Skarsgard. Het script wordt ditmaal geschreven door Villeneuve zelf, Eric Roth en Jon Spaihts. Villeneuve neemt ook de productie op zich samen met Mary Parent en Cale Boyter.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *