Ook Tom Clancy’s The Division gaat verfilmd worden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ook Tom Clancy’s The Division gaat verfilmd worden

Ubisoft’s post-apocalyptische open wereld game The Division zal ook naar het witte doek komen. Dit heeft Ubisoft vandaag officieel bekendgemaakt. Ubisoft Motion Pictures zal met Nine Stories en Freckle Films gaan samenwerken om de film tot stand te brengen.

Over het script heeft Ubisoft nog niks losgelaten, al laat de setting zich uiteraard al raden. In Tom Clancy’s The Division draait alles om overleven in een stad die door een epidemie getroffen is, waar de lijn tussen vriend en vijand flinterdun raakt door de drang om te overleven. Hoewel de game zich in New York afspeelt, is nog niet duidelijk of de film dat ook zal gaan doen.

Waar Ubisoft al wel wat over heeft gemeld, is welke acteur/actrice de grootste rollen in de film zullen vertolken. Southpaw-acteur Jake Gyllenhaal en Zero Dark Thirty-actrice Jessica Chastain zullen het voortouw nemen. Zij zullen ook nauw betrokken zijn bij de productie van de film. Gyllenhaal is namelijk oprichter van productiebedrijf Nine Stories. Jessica Chastain daarentegen maakt onderdeel uit van Freckle Films.

Bij Ubisoft Motion Pictures zitten de mensen overigens niet stil. Andere films waar de studio intussen aan werkt zijn Splinter Cell, Ghost Recon, Watch Dogs en Rabbids. Om deze projecten te realiseren heeft Ubisoft partnerschappen afgesloten met New Regency, Warner Bros en Sony Pictures Entertainment. Deze projecten bevinden zich allen nog in de productiefase. Alleen over de verfilming van Splinter Cell is bekendgemaakt dat Tom Hardy zijn naam eraan verbonden heeft.