Ontwikkelteam Cyberpunk 2077 nu al groter dan team Witcher 3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkelteam Cyberpunk 2077 nu al groter dan team Witcher 3

Terwijl de Poolse studio CD Projekt RED vooral bekend lijkt te staan om The Witcher 3 dienen we niet te vergeten dat het team intussen ook bezig is met een ander groot project, namelijk Cyberpunk 2077. Gezien de game nog volop in ontwikkeling is en deze ook nog niet op de planning staat om snel te verschijnen, kan de studio nog niet echt veel melden over de game. Wel heeft CD Projekt RED al te kennen gegeven dat het aantal ontwikkelaars nu al hoger is dan bij The Witcher 3 op zijn piek.

Deze openbaring kwam aan het licht nadat een investeerder op het daarvoor aangewezen forum informeerde naar het aantal mensen dat werkzaam is aan het project. Om precies te zijn vroeg de investeerder, volgens een post op NeoGAF, of het klopte dat er momenteel honderd mensen actief zijn met Gwent en de rest met Cyberpunk 2077. Het antwoord daarop was:

Er zijn momenteel meer ontwikkelaars actief met Cyberpunk 2077 dan met The Witcher 3 in de meest intensieve maand.

Het nieuws dat het ontwikkelteam behoorlijk van formaat is, komt overigens niet als donderslag bij heldere hemel. Oplettende mensen die de Poolse studio nauw volgen hebben de afgelopen weken al kunnen zien dat er behoorlijk gerekruteerd werd. Vorige week stonden er nog meer dan zestig vacatures open, waarvan het merendeel gericht was op het uitwerken van gameplay met voertuigen.

CD Projekt RED heeft daarnaast aangegeven niets over Cyberpunk 2077 te kunnen melden. De studio kiest er bewust voor om pas op de voorgrond te treden wanneer er daadwerkelijk wat te tonen valt. Gezien de game een ruime launch window kent, namelijk ergens tussen 2017 en 2021, kan het nog wel even duren voordat we echt wat te zien gaan krijgen.