Ontwikkeling Final Fantasy VII remake nog in beginfase

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkeling Final Fantasy VII remake nog in beginfase

Een van de grotere verrassingen van Square Enix leek dit jaar toch de uiteindelijke bevestiging van de Final Fantasy VII remake te zijn. Na jarenlang een gerucht te zijn was de kogel eindelijk door de kerk, tot groot genoegen van een hele hoop fans. Nu lijkt het er wel op dat deze fans nog een behoorlijke tijd geduld zullen moeten hebben, gezien de ontwikkeling ervan amper begonnen lijkt.

Waar sommige uitgevers ervoor hebben gekozen een game te onthullen die al zo goed als klaar is, heeft Square Enix met de schitterende trailer van de Final Fantasy VII remake misschien wel iets te vroeg gesproken. Volgens een artikel in het blad Famitsu, die een gesprek hebben gehad met producer Yoshinori Kitase, zit de ontwikkeling nog behoorlijk in de beginfase.

“We beginnen al te zien welke visuele richting we op willen, en momenteel zijn we door middel van trial-and-error het vechtsysteem aan het uitwerken.

Gezien er een kans bestaat dat het vechtsysteem van toen in deze tijd niet werkt zijn we hard aan het denken welke kant we ermee op kunnen. Met andere woorden, we gaan er niet van uit dat we het traditionele ‘active time battle system’ terug gaan zien.

Gewoonlijk, bij het maken van een remake, wordt het iets in lijn met een bekende actie RPG., dus we zijn aan het kijken hoe we iets kunnen brengen wat toch Final Fantasy VII is, maar ook de gamers kunnen verrassen.”

Tot slot eindigde Kitase gekscherend het interview met een uitspraak die misschien wel de meeste zorgen baarde, en ook enigszins bevestigde dat het nog wel eens een hele lange tijd kan duren voor we ook maar iets van de game te zien krijgen.

“Vraag me alsjeblieft niet hoe ver we zijn in het productieproces.”