Ontwikkelaar Subnautica heeft arctische biome op de planning staan

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Subnautica heeft arctische biome op de planning staan

Subnautica komt vandaag uit voor pc, maar dat is zeker niet het laatste wat we van de game en de ontwikkelaar gaan horen. Unknown Worlds Entertainment heeft nog veel mooie ideeën voor de game, waaronder het toevoegen van een arctische biome. Deze en alle andere plannen kun je overigens nauwgezet volgen via de roadmap van de studio.

Na een lange periode van early access komt Subnautica vandaag uit voor pc. De sandboxgame speelt zich grotendeels af onderwater, waar je lekker kunt rondzwemmen en steeds meer ontdekt van het leven en de mysteries in de diepe oceaan. De ontwikkeling stopt na vandaag niet, want Unknown Worlds heeft al de nodige toekomstplannen. In een interview met Rock Paper Shotgun laat de regisseur van de game weten dat ze er vrij zeker van zijn dat er een uitbreiding komt voor de game:

We’re about 80-90 percent sure we’re going to make a paid expansion. I don’t know how many we want to do but there’s one in particular we want to do that I think would fit really well with the game. So we’re planning on doing that. – Charlie Cleveland

De ontwikkelaar bespreekt verderop in het interview de arctische biome als mogelijke setting voor een uitbreiding en deze optie vinden we ook terug op de roadmap van de studio. Al benadrukt Charlie Cleveland dat er nog niets in steen gebeiteld is en ze pas na de release de knoop door gaan hakken.

Benieuwd naar wat Subnautica nu al te bieden heeft? Lees dan de review van Rohald, hij ging al uitgebreid op duikvakantie in de game. Check ook onze stream op woensdagavond, Sonny gaat vanaf 20.00 kopje onder op ons Twitch-kanaal.