Ontwikkelaar DayZ koopt Slowaakse studio Cauldron

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ontwikkelaar DayZ koopt Slowaakse studio Cauldron

De studio achter de populaire zombie-survival-MMO DayZ, Bohemia Interactive, heeft vandaag aangekondigd dat het de Slowaakse ontwikkelaar Cauldron Studios heeft opgekocht. De 25 werknemers van het Slowaakse team zullen allemaal aan DayZ gaan werken.

Dean Hall, bedenker van DayZ, maakte het nieuws bekend tijdens de gamingbeurs EGX Rezzed, zo meldt Eurogamer. De naam Cauldron Studios zal verdwijnen en het team zal verder gaan als Bohemia Interactive Slovakia. Cauldron Studios is in het verleden vooral acties geweest met B-titels als Secret Service, Soldier of Fortune: Payback en Conan. Wat er voor de studio is betaald is nog onduidelijk.

Rocket, zoals Hall ook wel bekend staat, maakte tijdens de beurs ook meer informatie bekend over de eerstvolgende update van DayZ. De update, die uiterlijk eind april zal verschijnen, voegt een eerste versie van een loot respawn-systeem toe, waardoor voorwerpen na een bepaalde tijd terug zullen keren. Dit zal echter alleen gebeuren wanneer een gebied voor een langere periode vrij is van gamers. Daarnaast zullen er ook open haarden en ovens gaan verschijnen. Spelers kunnen hierin koken en bakken om te overleven.

In toekomstige updates wil Rocket onder andere 64-bits ondersteuning toevoegen, uitgebreidere physics en een verbeterde AI. Daarnaast sprak hij over verschillende nieuwe diersoorten in de game, weerseffecten als sneeuw en mist, paarden waarop de speler kan reizen en meer kleine voertuigen waar wapens op gemonteerd kunnen worden. Ook zou Bohemia naast een systeem om te koken en bakken werken aan een landbouw systeem.