Ontwikkelaar Brütal Legend staat open voor tweede deel

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Brütal Legend staat open voor tweede deel

Tim Schafer van Double Fine Productions vertelde aan Gamespot dat hij zeker interesse had in het maken van een vervolg op Brütal Legend. De hardrock-geïnspireerde game, met in de hoofdrol Jack Black, heeft een bijzondere plek in het hart van de ontwikkelaar en hij hoopt nog eens terug te kunnen komen voor een tweede deel in de franchise.

“Ik hou van die wereld en ik zou het geweldig vinden om nog eens terug te gaan. En ik denk dat Jack Black daar misschien ook wel oren naar heeft”, aldus Schafer. Jack Black, die hoofdpersonage Eddie Riggs speelde, heeft vooralsnog geen reactie gegeven op het statement van Schafer. De producent waarschuwt fans echter wel om niet te hard te juigen: De originele Brütal Legend kostte ongeveer 25 miljoen dollar om te maken en zo’n bedrag (of meer) bij elkaar krijgen “zou wel eens moeilijk kunnen worden”.

Hoewel een volledig vervolg nog niet aangekondigd is zou er wellicht wel downloadable content rond het Lionwhyte personage kunnen verschijnen, die ingesproken werd door Judas Priest frontman Rob Halford. “Ik zou het heerlijk vinden om terug te gaan naar de wereld van Brütal Legend, of zelfs enkel een DLC pakket uit te brengen. We proberen altijd Lionwhyte er in te krijgen; een speelbaar Lionwhyte leger. Misschien dat dat op een dag nog eens gebeurt, ik zou het zeker tof vinden om te doen”, aldus Schafer.