Ontslagen bij Guild Wars-ontwikkelaar ArenaNet

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Ontslagen bij Guild Wars-ontwikkelaar ArenaNet

Na Activision Blizzard ontslaat Guild Wars 1 en 2-ontwikkelaar ArenaNet nu ook enkele medewerkers. Dit nieuws kwam de redactie van Kotaku te weten, nadat ze een e-mail van het bedrijf konden inkijken.

De ontslagronde kwam aan het licht toen de CEO van moederbedrijf NCSoft West een e-mail stuurde naar alle betrokken partijen. In dit bericht lezen we dat de omzet van de Guild Wars-franchise de afgelopen jaren erg gedaald is. Dit komt omdat de franchise steeds veroudert en een aantal projecten binnen de franchise voor pc en mobiele apparaten uitgesteld moesten worden. Aangezien hierdoor de toekomst van het bedrijf op het spel staat, zijn herstructureringen nodig.

Een aantal uur na het versturen van dit bericht nodigde het bedrijf alle betrokken partijen uit voor twee vergaderingen. Hierin sprak het bedrijf iedereen rechtstreeks toe. Zo kwamen de ontslagen medewerkers te weten dat ze een opzegperiode van twee maanden en een bonus krijgen. De hoogte van de bonus hangt af van hoeveel jaar ze bij het bedrijf hebben gewerkt. Verder weten er momenteel ook nog steeds enkele medewerkers niet of ze mogen blijven bij het bedrijf. Zij vernemen het nieuws op een later en onbekend tijdstip.

Naast een e-mail vroeg IGN een reactie aan zowel NCSoft als ArenaNet. Tot nu toe heeft uitsluitend die laatste een reactie gegeven. Daarin bevestigt het bedrijf de herstructureringen en zegt de ontwikkelaar dat dit komt omdat ze bepaalde onaangekondigde projecten niet doorzet. Dit doen ze vanwege herstructureringen bij NCSoft. ArenaNet verzekert ons wel Guild Wars en Guild Wars 2 te blijven ondersteunen met blijvende service en toekomstige updates.