Obsidian’s volgende RPG krijgt geen microtransacties

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Obsidian’s volgende RPG krijgt geen microtransacties

De nieuwe RPG van de makers van Fallout: New Vegas, die vorige week bevestigd werd, gaat op geen enkele manier microtransacties bevatten.

In een bericht dat Obisdian plaatste op haar eigen forum kondigde de maker van Fallout: New Vegas het nieuws aan. Eerst liet de ontwikkelaar weten erg enthousiast te zijn over de nieuwe game en graag meer zou willen vertellen, maar het nog even niet doet. In het bericht maakte Obsidian het vervolgens erg duidelijk door de vraag zelf te stellen en te beantwoorden.

“Will this upcoming game feature any lootboxes or other microtransactions?”

The answer is simply: “no.” No microtransactions, of any kind, in our game.

De nieuwe RPG van Obsidian werd vorige week officieel bevestigd als onderdeel van de aankondiging van Take-Two’s nieuwe uitgavelabel Private Division. De game komt dan ook onder dit label op de markt en dat is dan ook het enige wat we tot nu toe weten.

Het komt als een verassing dat er geen microtransacties te vinden zijn, omdat Take-Two eerder heeft gezegd dat ze “een vorm van continue consumentaankopen” in alle toekomstige games wil toevoegen. Obsidian is er zelf echter heel duidelijk over en zegt dan ook dat ze geen opdracht hebben gekregen om microtransacties toe te voegen.

Far from “pushing” us to put anything — microtransactions or otherwise — into our game, Private Division has been incredibly supportive of our vision, our creative freedom, and the process by which we work to make RPGs.