Nvidia houdt evenement tijdens gamescom; belooft verrassingen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nvidia houdt evenement tijdens gamescom; belooft verrassingen

Hardwarefabrikant Nvidia heeft aangekondigd dat het tijdens gamescom eind augustus een evenement zal organiseren. Gedurende het evenement belooft de fabrikant demo’s, presentaties en “spectaculaire verrassingen”.

Op de website van de fabrikant kunnen fans zich vanaf vandaag inschrijven voor het evenement op 20 augustus, twee dagen voor het begin van gamescom. Tijdens het evenement gaat Nvidia demo’s geven van aankomende games en zullen ontwikkelaars presentaties houden om hun nieuwe games te promoten.

Opvallend is ook dat Nvidia spreekt over “spectaculaire verrassingen” tijdens het evenement. Geruchten hierover wijzen direct naar de lancering van een nieuwe lijn videokaarten. Al langer gaan hier geruchten over. Zo noemde een medewerker van Lenovo tijdens een interview al de GTX 11-serie en de GTX 1180. Daarnaast gaf Gigabyte al aan dat het nog voor het einde van het jaar nieuwe laptop-GPU’s verwacht.

Of Nvidia ook echt nieuwe grafische kaarten aankondigt tijdens het evenement blijft nog maar afwachten. In een interview in juni gaf de CEO van het bedrijf nog aan dat de nieuwe generatie kaarten pas “over een lange tijd” zal komen. Op 20 augustus weten we meer.