Noord Nederlands Orkest speelt Game Music-concert in Utrecht

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Noord Nederlands Orkest speelt Game Music-concert in Utrecht

Muziek is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de game-ervaring. Een goede, meeslepende soundtrack kan ervoor zorgen dat je helemaal ondergedompeld wordt in een spelwereld, terwijl ongepaste muziek juist voor een breuk in immersie kan zorgen. Op 22 december vertolkt het Noord Nederlands Orkest een aantal hoogtepunten onder de gamesoundtracks tijdens het Game Music-concert in TivoliVredenburg.

Concerten met vertolkingen van gamemuziek groeien gestaag aan populariteit. Eerder vonden er in Nederland al concerten plaats waar muziek van The Legend of Zelda- en Final Fantasy-series door klassieke orkesten ten gehore werd gebracht. Voor het aankomende Game Music-concert heeft het Noord Nederlands Orkest ervoor gekozen om in plaats van de muziek van een bepaalde franchise, meerdere soundtracks de revue te laten passeren.

Tijdens het optreden zal onder meer muziek uit Destiny, Horizon Zero Dawn, The Witcher 3 en Journey gespeeld worden. Etienne Siebens is de dirigent van het concert en Rami Ismail, van de Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer, is de gastheer van de avond. Pixel Vault is uiteraard ook aanwezig bij het optreden, dus houd onze website in de gaten voor een uitgebreid verslag van de avond.