Nog meer ontslagen bij Sony-studios

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nog meer ontslagen bij Sony-studios

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat er nog meer ontslagen zijn gevallen binnen Sony-studios ten tijde van de herstructurering van het Japanse bedrijf. Het gaat om Evolution Studios, Guerilla Camebridge en SCE London Studio.

Sony wilde niet bevestigen om hoeveel ontslagen het ging. Eerder was er al gerommel bij Sony Santa Monica, bekend van onder andere de God of War-franchise. Daar stonden naar geruchten zo’n veertig procent van de werknemers op straat, wat resulteerde in ieder geval één geannuleerde nieuwe IP. Ook bij Naughty Dog was het rumoerig. Amy Hennig, schrijfster van de complete Uncharted-trilogie, ging daar weg. Of dit vrijwillig was of dat het ging om een ontslag is niet bekend.

Volgens Sony hebben de ontslagen geen gevolgen op lopende projecten. Evolution Studios is al geruime tijd bezig met Driveclub voor de PS4, maar deze game ligt nog altijd op schema. Guerilla Camebridge lanceerde eind vorig jaar Killzone Mercenary voor de PS Vita; waar zo momenteel aan werken is onbekend. SCE London Studio is vooral bekend van de Eye-Toy en Sing Star-games en was verantwoordelijk voor The Playroom die geïnstalleerd staat op elke PS4. Momenteel werken ze aan een onaangekondigd project.