Log in

In het land van herkomst is de  Monster Hunter-serie van ontwikkelaar Capcom mateloos populair en levert elk deel meer op dan het vorige. Deel vier vormt daarop geen uitzondering, al lijkt Capcom dit keer het westen over te slaan en de game niet wereldwijd uit te brengen ondanks de goede bedoelingen van fans.

In een volledig andere wereld verkoopt Monster Hunter 4 beter dan Grand Theft Auto V. Dat wereldje heet Japan en in dat land heeft de game sinds de release van 14 september al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht, wat ongehoord is voor een game die alleen verkrijgbaar is in dat land. Capcom heeft echter nog geen informatie vrijgegeven over een mogelijke westerse release, wat de fans hier ongerust maakt. Een petitie leek de beste optie en Capcom reageerde op de positieve houding van de fans, maar gaf weinig hoopvol nieuws.

“We hebben gemerkt dat velen van jullie vragen voor Monster Hunter 4. Het doet ons deugd te zien dat de fanbase groeit en dat jullie je passie laten zien. We blijven evalueren of we toekomstige Monster Hunter titels gaan uitbrengen in het westen en zullen zo snel mogelijk informatie met jullie delen zodra wij ook meer weten.”

Hoewel het geen positief nieuws is, is het aan de andere kant ook geen negatief nieuws. Capcom lijkt nog steeds open te staan om de game naar het westen te brengen. Wie weet kunnen genoeg fans een verschil maken.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie