No Man’s Sky heeft geen PlayStation Plus nodig

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
No Man’s Sky heeft geen PlayStation Plus nodig

Met de release van No Man’s Sky aanstaande kwamen er vragen naar boven over de verplichting van PlayStation Plus, gezien de online functies van de game. Sony heeft echter bevestigd dat er geen Plus nodig is om de game te kunnen spelen.

In No Man’s Sky zullen alle spelers verbonden zijn met een centrale server, waardoor het mogelijk is dat ze andere spelers tegenkomen. Normaal zou dit worden gezien als een multiplayer-component. Toch heeft Sony ervoor gekozen om de game te classificeren als een singleplayer-game. De kans dat je daadwerkelijk een andere speler tegenkomt is namelijk zo klein, dat ze hier geen extra kosten voor gaan rekenen. Dit maakte Sony bekend tegenover de Australische tak van Game Informer.

Hoewel PlayStation Plus geen verplichting is, zal je wel internet nodig hebben voor de volledige ervaring. Wanneer je namelijk je ontdekkingen wil registreren in de universele atlas, zal je in verbinding moeten staan met de centrale server van de game.

Met de keuze maakt Sony No Man’s Sky een stuk toegankelijker voor spelers over de hele wereld om het enorme universum te ontdekken. De game ligt, na meerdere keren te zijn uitgesteld, op 10 augustus in de winkels voor pc en PlayStation 4.