Nintendo’s NX maakt toch geen gebruik van Android

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo’s NX maakt toch geen gebruik van Android

Gisteren berichtte we dat Nintendo’s nieuwe console, de NX, mogelijk gebruik zou maken van Google’s OS Android. Een woordvoerder van Nintendo heeft gezegd dat het niet waar is en dat er een misverstand is geweest.

Door het nieuws dat gisteren dankzij een artikel in de Japanse krant Nikkei de wereld in was geholpen leek het alsof Nintendo een stap in de goede richting had gezet wanneer het gaat om een meer open, makkelijker voor third party studio’s te programmeren platform. Volgens de geruchten zou Nintendo gebruik maken van een aangepaste versie van Google’s OS Android, die nu al bijvoorbeeld veel smartphones aanstuurt. Een woordvoerder van Nintendo wilde laten weten dat dit niet correct is.

“Het verslag dat Nintendo van plan is om Android-technologie te gebruiken voor de Nintendo NX is niet waar.”

Nintendo heeft de laatste jaren een steeds slechter wordende relatie met third party ontwikkelaars. De Wii was niet gebruiksvriendelijk voor ontwikkelaars en de Wii U is naar verluid nog erger. De stap naar iets universeel herkend als Android zou voor veel studio’s een stap een juiste richting betekenen, omdat het iets is wat ze door en door kennen en geen extra kosten met zich meebrengt.