Nintendo’s NX draait mogelijk op Android

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo’s NX draait mogelijk op Android

Volgens de Japanse krant Nikkei zal de Nintendo NX mogelijk gebruikmaken van Google’s Android als OS. Nintendo zou dat doen om dezelfde situatie met de Wii U, waarbij het moeilijk is om games te programmeren, te voorkomen.

Met de Wii U heeft Nintendo geen slimme zet gemaakt: ontwikkelaars kunnen moeilijk met de hard- en software overweg of het kost ontwikkelaars extra geld om games over te zetten. Kosten die ze eigenlijk niet willen maken. Om die fout niet nog eens te maken, kijkt het bedrijf volgens de Japanse krant Nikkei naar de mogelijkheid om gebruik te maken van een al bestaande, meer open OS zoals Android van Google.

Nintendo’s NX zou niet de eerste console zijn die gebruikmaakt van Google’s OS. Alle niet-Apple smartphones maken gebruik van Android, maar ook NVIDIA’s Shield en de mini-console Ouya. Het werkt goed in combinatie met apparaten met een touchscreen, maar gezien het gebrek aan informatie rondom de NX blijft het momenteel gissen. Als we Saturo Iwata moeten geloven, zal het ook nog wel even duren voordat er meer duidelijkheid is. Hij heeft gezegd dat ze nog niet klaar zijn om iets te laten weten en dat het tot 2016 zal duren voordat er uitgebreide details zullen volgen.