Nintendo wil jaarlijks meerdere smartphonegames uitgeven

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Nintendo wil jaarlijks meerdere smartphonegames uitgeven

In een interview met de voorzitter van Nintendo, Tatsumi Kimishima, kreeg Kyoto NP te horen dat het bedrijf van plan is om vanaf volgend jaar twee à drie games per jaar uit te brengen voor de smartphone.

Hieronder vallen onder andere de mobiele games van Fire Emblem en Animal Crossing, waar al langer op gewacht wordt. Aan welke games er verder wordt of zal worden gewerkt, is nog niet bekend.

Super Mario Run werd in de eerste vier dagen meer dan veertig miljoen keer gedownload. Dit hoewel de game alleen nog maar voor iOS vrijgegeven is. Volgens Kimishima zal de Android-versie volgend jaar komen. De voorzitter gelooft dat het in totaal meer dan een honderd miljoen downloads zal halen.

Een van de mogelijke redenen voor het succes van de game leek het betalingssysteem. Doordat je de complete game moet kopen voor 10 euro, hoeven ouders zich geen zorgen te maken over absurd hoge uitgaves wanneer hun kinderen freemium games zoals Candy Crush Saga spelen. Dit zorgde echter deels voor een daling in aandelen van Nintendo.

Daarna gaf Kimishima aan dat Nintendo door zal gaan met het uitbrengen van smartphonegames. Hiermee wil het bedrijf meer game fans aan zich binden. Door de aandacht op zich te vestigen met een zet als deze hoopt het bedrijf dat dit goed uitpakt wanneer de Nintendo Switch in maart vrijkomt.

Nintendo heeft natuurlijk ook gemerkt dat het financieel veel op kan leveren. Hoewel maar ongeveer 4% van de spelers de game uiteindelijk gekocht had, heeft Nintendo in de eerste drie dagen iets meer dan dertien miljoen euro verdiend. Het bedrijf is nu bezig met het reageren op de reacties van gebruikers om het systeem te verbeteren. Zo wil de uitgever ervoor zorgen dat meer mensen de game daadwerkelijk kopen. Het zou kunnen dat Nintendo hetzelfde model voor toekomstige smartphonegames wil gebruiken.