Log in

In veel gevallen worden er al jaren voor de launch van een nieuw game platform door de ontwikkelaars domeinnamen vastgelegd zodat deze meteen gebruikt kan worden ter promotie van de nieuwe console. Nintendo was er helaas met hun laatste wapenfeit te laat bij toen er in februari, maanden na de aankondiging van de Wii U, aan het licht kwam dat domeinnaam WiiU.com al vastgelegd was.

Het domein was al geclaimd sinds 2004, nog voor de release van de Nintendo Wii, en stond zelfs sinds een aantal maanden te koop. De eigenaar heeft echter de stekker uit de veiling getrokken toen Nintendo het bedrijf aanklaagde om de rechten in handen te krijgen.

De Amerikaanse rechtbank heeft deze week besloten dat Nintendo niet in zijn recht staat en dus niet via het gerecht bezitter wordt van het domeinnaam. Wel heeft Nintendo vergelijkbare domeinen vastgelegd waaronder Wii 2 en New Wii Games. Het is vooralsnog onduidelijk of Nintendo direct met de eigenaar wil onderhandelen over een eventuele overname van het domein.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie