Nintendo Switch bijna acht miljoen keer verkocht

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Nintendo Switch bijna acht miljoen keer verkocht

Toen de Nintendo Switch in maart uitkwam, wist niemand wat we er nu precies van konden verwachten. Vooral na de flop van de Wii U was dit een spannend moment voor Nintendo. Het is nu al bijna een jaar later en ondertussen hebben liefhebbers al bijna acht miljoen consoles aangeschaft.

Dat lijkt een zeer goed teken te zijn voor Nintendo. Het bedrijf verkocht in totaal namelijk maar dertien miljoen Wii U-exemplaren, een console die al sinds 2012 te koop is. Het feit dat er al in nog geen jaar tijd bijna evenveel Switches verkocht zijn, is goed nieuws voor de ontwikkelaar.

De console kwam langzaam op gang met het kleine aantal games, maar dit weerhield gamers er niet van om de console alsnog in huis te nemen. Uiteindelijk was dat ook goed te merken. Nintendo Switches waren lange tijd namelijk moeilijk te verkrijgen, waarna Nintendo de productie moest verhogen.

Hoewel dat laatste niet meer per se het geval is, ligt er nog veel moois in het verschiet van Switch-gamers. Met The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey hebben zij al een paar overwegend positieve releases achter de rug. Dit is echter nog maar het begin. Vanaf dit moment kunnen we alleen nog meer games op de Nintendo Switch verwachten.