game nieuws Log in

Nintendo Labo VR | Pixel Vault

Nintendo onthult vandaag voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een eigen VR-pakket voor de Switch. Concreet gaat het om een Labo: VR-pakket waarbij de speler een eigen VR-bril bouwt uit karton. Het pakket verschijnt volgende maand samen met enkele onbekende games. 

Begin vorig jaar liet het hoofd van Nintendo Frankrijk weten dat het bedrijf geen interesse heeft in VR. Een jaar later lijkt het bedrijf alsnog terug te komen op deze verklaring door een eigen VR-pakket te onthullen. Het Labo: VR-pakket laat spelers hun eigen VR-bril maken uit karton, een bekende manier van werken bij smartphones.

Het pakket bevat geen hoofdband waardoor spelers de bril zelf tegen het hoofd moeten houden. Je kan de bril combineren met eerdere Labo-creaties en enkele eenvoudige games. Zo is het mogelijk een alien-invasie te voorkomen met behulp van de Labo-blaster of kan je de Labo-camera gebruiken om foto’s te nemen in een game die zich onderwater afspeelt.

Er zijn twee verschillende versies van het pakket beschikbaar. De uitgebreide variant bevat naast de kartonnen houder ook bouwpakketten voor een blaster, camera, windpedaal, vogel en olifantenslurf. Het goedkoopste pakket bevat alleen ontwerpen voor de houder en blaster. Andere uitbreidingen zijn ook los beschikbaar, maar concrete prijzen zijn nog niet bekend.

Het pakket is vanaf 12 april 2019 beschikbaar voor de Nintendo Switch.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *