Log in

Nintendo heeft vandaag een versimpelde versie van de 3DS aangekondigd met de naam Nintendo 2DS. Op de 2DS kunnen zowel alle 3DS-games gespeeld worden, als ook de meer klassieke Nintendo DS-titels. De 3DS-games kunnen echter uitsluitend in 2D worden gespeeld.

Het ontbreken van de 3D-functionaliteit is niet het enige opvallende aan Nintendo’s nieuwe handheld. Zo heeft de 2DS geen scharnieren waardoor deze niet dichtgeklapt kan worden. Het resultaat is een vrij grof, robuust model dat iets weg heeft van een vierkante tablet. De 2DS zal verkrijgbaar zijn in twee kleurencombinaties: zwart/blauw en wit/rood.

Ondanks dat Nintendo een nieuwe handheld uitbrengt zonder 3D-functie betekent dit niet dat het bedrijf zich volledig van 3D distantieert. Nintendo laat weten dat de nieuwe hardware bedoeld is als instapmodel en daarom voor een relatief lage prijs verkrijgbaar zal zijn. In de Verenigde Staten komt dit neer op een prijs van 130 dollar. Nintendo Europa heeft tot op heden nog geen verkoopprijs bekend gemaakt. De 2DS zal, zowel in de VS als in Europa, verkrijgbaar zijn vanaf 12 oktober.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie