Log in

Dan Adelman van Nintendo of America vertelde aan Destructoid dat Nintendo op de hoogte is van het feit dat fans een cross-platform account willen hebben voor de Nintendo 3DS- en Wii U e-shop. Ondanks de vraag hier naar geeft Nintendo aan dat er niet gewerkt wordt aan een dergelijke dienst.

Adelman reageerde als volgt op de vraag waarom er momenteel niet gewerkt wordt aan een cross-platform account voor gebruikers van de Nintendo consoles; “Als het aankomt op hoe developers en gebruikers hier last van hebben merk ik dat met name consumenten de behoefte hebben naar een dergelijk systeem. De developers hebben weinig verlangen naar een dergelijke dienst, een enkele misschien die zelf ook een speler is. Maar ik heb nog nooit een developer horen zeggen ‘ik wil een spel maken voor de gameshop maar vanwege het huidige systeem voel ik me daar toch niet goed bij’. Tot zover is het gewoon nog niet een probleem geweest”.

Daarnaast gaf Adelman een reactie met betrekking op de invoering van een dergelijk systeem over meerdere werelddelen; “We hebben weinig nieuws te melden helaas op dit gebied, anders dan dat we weten dat veel mensen vanuit binnen en buiten Nintendo hier voorstander van zijn. We zijn ons er wel bewust van. Alle ontwikkeling voor de Nintendo consoles wordt echter vanuit Japan georganiseerd en wij (Nintendo of America) hebben dit gecommuniceerd naar de markt. Het hoofdkantoor in Japan is zich bewust van de vraag en werkt toe naar eigenlijk het altijd blijven verbeteren van de e-shop”.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie