game nieuws Log in

Nintendo | Pixel Vault

Nintendo heeft een berg nieuwe indies aangekondigd voor de Switch. Deze presentatie zat bomvol trailers van games die dit jaar nog verschijnen. Zowel bekende als onbekende namen passeerden hierbij de revue. Uiteraard zaten wij bij Pixel Vault klaar om voor jou alles op een rijtje te zetten.

Wargroove

Wargroove | Pixel Vault

Allereerst werd de trailer van de indiegame Wargroove getoond, dat veel weg heeft van Advance Wars. Het is een turn-based strategiegame waar om gebieden gevochten wordt. Er is een campaign die alleen te spelen is, maar er kan ook lokaal en online gespeeld worden in multiplayer. Daarbij kunnen spelers in de editor zelf maps, campaigns en cutscenes maken. Die zijn dan vervolgens te bespelen of zelfs te delen met anderen.

De release van Wargroove op de Switch staat voor 1 februari ingepland. Pre-orderen van de game kan vanaf nu al gedaan worden.Wil me meer weten over de game? Lees dan onze preview.

Double Kick Heroes

Double Kick Heroes | Pixel Vault

Headbang Club is de studio die met Double Kick Heroes komt. De indie-game is een sidescroller waarin een metal band in een auto vijanden van zich af moet houden. Dit kan door op het juiste moment de correcte knoppen in te drukken. Hierdoor heeft de game wel wat weg van Guitar Hero. Headbang Club heeft originele nummers voor Double Kick Heroes gemaakt. Ergens in de zomer van dit jaar moet Double Kick Heroes op de Switch verschijnen. Wanneer precies is helaas nog niet bekend.

When Ski Lifts Go Wrong

When Ski Lifts Go Wrong | Pixel Vault

In de indie-game When Ski Lifts Go Wrong is het de bedoeling om een stevige, werkbare skilift te bouwen. De game van ontwikkelaar Hugecalf Studios heeft hierdoor behoorlijk wat overeenkomsten met Poly Bridge. Met slim nadenken en enig verstand van natuurkunde, kan elke uitdaging in de game overwonnen worden. De besturing is via touchscreen en daardoor misschien wat lastig te besturen. Gelukkig zit er een helpende auto-build functie in de game, om het wat makkelijker te maken.

When Ski Lifts Go Wrong was al in early access op de pc en heette tot voor kort Carried Away. Door een samenwerking van Hugecalf Studios met Curved Digital is de game nu uit early access gekomen. When Ski Lifts Go Wrong is vanaf heden te spelen op de Switch.

Forager

Forager | Pixel Vault

HopFrog komt met hun indie-game Forager naar de Switch toe. De graphics en speelstijl van de game lijken op die van Stardew Valley. In de game moet je verschillende gevaren trotseren om spullen te verzamelen. Als de beloningen dan prijsgegeven worden, kan met een simpele tik op het scherm het voorwerp opgepakt worden. Forager moet over niet al te lange tijd beschikbaar zijn op de Nintendo Switch.

Goat Simulator

Misschien wel de raarste indie-game aller tijden is toch wel Goat Simulator. In 2014 kwam Goat Simulator uit voor de pc en was origineel bedoeld als grap. De game van Coffee Stain Studios gaat echter nu ook op de Switch verschijnen. De meest bizarre capriolen kunnen uitgehaald worden als geit. Tevens zijn er in de trailer andere dieren te zien die de mafste dingen doen. Iedereen die de game voor de Switch koopt krijgt automatisch ook alle DLC’s erbij. Goat Simulator is vanaf nu beschikbaar om te spelen op de Switch.

Inmost

Inmost | Pixel Vault

In de trailer van Inmost is te zien dat de game een wat donker tintje heeft. De RPG puzzle platformer beschikt over drie speelbare personages. De verhalen van de personages zijn met elkaar verbonden. De game is verhaal gedreven en in de trailer zien we sfeervolle 2D omgevingen. Inmost moet later dit jaar verschijnen

Unruly Heroes

Unruly Heroes | Pixel Vault

Magic Design Studios heeft met de gelikte graphics van Unruly Heroes wel hoge ogen gegooid. In deze puzzle platformer moet flink gevochten worden. Dit kan gedaan worden met één van de vier speelbare personages. Een speler kan ervoor kiezen om dit solo te doen of in co-op modus.

Of de co-op online ook mogelijk is, is niet bekend. Als de speler even genoeg heeft van het verhaal kan er tegen elkaar gevochten worden. Dit is in een soort arena modus die vergelijkbaar is met Super Smash. Unruly Heroes is vanaf nu te spelen op de Nintendo Switch.

CrossCode

Crosscode | Pixel Vault

CrossCode is een indie-game met een vrij hoog tempo. Tijdens de gevechten lijkt er overal op het scherm wel wat te gebeuren. Qua graphics en speelstijl doet het denken aan Nuclear Throne. CrossCode moet ergens in 2019 gaan verschijnen met exclusieve content.

SteamWorld Quest

De indie-game SteamWorld Quest van Image & Form Games heeft al enige populariteit gewonnen. Het is een turn-based kaartspel met vechtelementen. Ook komen het overduidelijke fantasy-uiterlijk duidelijk aan bod. De game moet ergens in 2019 op de Switch komen, maar wanneer precies is niet bekend.

Bekijk hier de volledige presentatie van Nintendo over de indie-gamesBron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *