Log in

Het blijft een lastige markt voor Nintendo: de mobiele games. Want ondanks dat de studio al sinds jaar en dag koning is op het gebied van handhelds, lijkt de Japanse ontwikkelaar de stap naar smartphones en tablets niet te willen maken. Toch is de ontwikkelaar en uitgever langzaam aan het experimenteren op de mobiele apparaten, al is het maar om manieren te vinden om spelers terug te krijgen naar Nintendo’s eigen hardware.

In een interview met Seattle’s King 5 News geeft Nintendo of America-president Reggie Fils-Aime aan dat Nintendo bezig is met het experimenteren met “de kleinere ervaringen die je kan hebben op je smartphone of tablet”. Maar ondanks dat Fils-Aime herkent dat er een gigantische markt is voor touchscreen apparaten, stelt hij dat “onze filosofie is dat Nintendo-games het best gespeeld worden op Nintendo-apparaten.”

“We herkennen dat er ontzettend veel smartphones en tablets zijn, dus zijn we aan het kijken hoe we op de slimste manier deze apparaten kunnen gebruiken als marketing middelen voor onze games, aldus Fils-Aime. Volgens hem wil Nintendo uiteindelijk spelers een klein voorproefje geven van een game, om ze uiteindelijk terug te krijgen naar de console of handheld voor de volledige game.

Ondanks dat Nintendo nog geen games heeft ontwikkeld voor mobiele platformen, is het niet compleet onbekend met smartphones en tablets. Zo zijn er apps voor het Miiverse sociale platform van Nintendo en zijn er Pokémon-gerelateerde apps zoals Pokémon TV en een Pokédex app.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie