Nintendo Direct toont veel nieuwe games voor 3DS en eShop

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo Direct toont veel nieuwe games voor 3DS en eShop

Uit de eerste Nintendo Direct van 2014 is weer veel nieuwe informatie naar voren gekomen. Het gaat voornamelijk om release dates van onder andere Mario Kart 8 en veel aankomende 3DS-software, alsook de aankondiging van flink wat nieuwe games.

Voor Wii U bezitters is het belangrijkste nieuws waarschijnlijk de release date van Mario Kart 8: 30 mei 2014. Daarnaast was te zien dat de Koopalings, Bowser’s kinderen, speelbaar zullen zijn in de nieuwste trailer. Ook toonde Nintendo weer eens nieuwe beelden van Bayonetta 2, welke nog ergens dit jaar moet verschijnen. Ergens in dezelfde tijdspanne moet Super Smash Bros. verschijnen en via een nieuwe trailer maakte Iwata en consorten bekend dat Little Mac uit Punch Out zijn opwachting zal gaan maken als speelbaar personage. Van Monolith Softs X, de spirituele opvolger van Xenoblade Chronicles, toonde ze het gameplay-debuut. Helaas gaf Nintendo voor deze game nog geen enkele indicatie wanneer hij in de schappen zal verschijnen.

De 3DS was ook goed vertegenwoordigd met een flink aantal release dates en aankondigingen. Zo zien Mario Golf: World Tour, Etrian Oddysey Untold: The Millennium Girl en Kirby: Triple Deluxe op 2 mei aanstaande het levenslicht. Yoshi’s New Island verschijnt op 14 maart. Van de laatst genoemde verschijnt er ook een speciaal 3DS-model, maar hier zit het spel niet bij inbegrepen. Monster Hunter 4: Ultimate komt ook naar het westen, maar hiervoor zullen we moeten wachten tot 2015.

De eShop is ook niet vergeten en de komende tijd zullen er een flink aantal nieuwe games op verschijnen. Vanaf vandaag is de nieuwe Steel Diver gratis en voor niets te downloaden via Nintendo’s digitale distributie kanaal. In April verschijnt er ook een vervolg op het onlangs verschenen NES-Remix, genaamd NES-Remix 2. Hierin kunnen we aan de slag met levels van onder andere Super Mario Bros. 3, Metroid en Kirby’s Adventure. Verder waren er aankondigingen van Pokémon Link Battle, Nintendo Pocket Football Club en Weapon Shop de Omasse: drie download-only games die allen de komende maanden zullen verschijnen.

Daarnaast kunnen we vanaf deze lente aan de slag met Game Boy Advance-games op de Wii U, te beginnen met Metroid Fusion, Mario & Luigi: Superstar Saga en Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3.

Trailers van alle vandaag getoonde games zijn te vinden op het Nintendo Youtube kanaal.