Nintendo denkt veel minder Wii U’s te verkopen dan gepland

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo denkt veel minder Wii U’s te verkopen dan gepland

Nintendo heeft haar verwachtingen voor de verkopen van de Wii U drastisch moeten bijstellen. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. Oorspronkelijk verwachte Nintendo 9 miljoen Wii U’s te verkopen in het financiële boekjaar 2014, maar is dat nu bijgesteld naar slechts 2,8 miljoen.

Het was al langer duidelijk dat Nintendo het originele doel van 9 miljoen Wii U’s niet ging halen: na de eerste zes maanden van het financiële boekjaar had het bedrijf pas 480.000 exemplaren wereldwijd verkocht. Dit zou betekenen dat Nintendo in de laatste zes maanden nog 2,3 miljoen exemplaren heeft weten te slijten, maar of dat is gelukt is niet duidelijk. Nintendo wil hier zelf nog geen duidelijkheid over geven.

Doordat de verkoopaantallen van de console moesten worden bijgesteld, heeft Nintendo ook de verwachtingen voor de verkoop van games naar beneden geschroefd. Daarnaast zijn ook de verwachtingen voor de verkopen van de 3DS bijgesteld. In plaats van de verwachte 18 miljoen exemplaren verwacht Nintendo nu dat er 13,5 miljoen exemplaren zijn verkocht tijdens het financiële boekjaar.