game nieuws Log in

Meer dan 16 miljoen 3DS spellen zijn er in 2013 verkocht via de Nintendo eShop en verschillende verkooppunten. Dit houd een stijging in van 45 procent ten opzichte van de verkoopcijfers in 2012 volgens een persbericht van Nintendo. Er zijn sinds de release van de handeld in 2011 alleen in Amerika al 11,5 miljoen exemplaren van de 3DS over de toonbalk gegaan.

Nintendo noemt belangrijke releases als Zelda: A Link Between Worlds, Fire Emblem: Awakening en de laatste uitgaven in de Pokémon serie als oorzaak van de cijfers. “Nintendo 3DS is een krachtpatser, met spellen en ervaringen die allerlei verschillende spelers aanspreken. We gaan geen vaart minderen in 2014. Met meer spellen onderweg die favoriete franchises bevatten komen de beste dagen voor de 3DS er nog aan”, aldus Scott Moffitt, de vice-president van verkoop en marketing.

Nintendo gebruikt de grote kracht en goede verkoopcijfers van de 3DS om te doen vergeten dat de Nintendo Wii U, ondanks een voorsprong van een jaar, niet goed loopt volgens een onlangs uitgebracht rapport door onderzoeksbureau The NPD Group. De handheld van de Japanse gigant mag dan wellicht marktleider zijn, de Wii U wordt ruim overschaduwd door de verkoopcijfers van de Xbox One en PlayStation 4.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *