Nieuwe live-action-film van Attack on Titan in de maak

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuwe live-action-film van Attack on Titan in de maak

Niemand minder dan de regisseur van It gaat de live-action-versie van Attack on Titan regisseren. De originele anime werd destijds positief ontvangen. Ook zijn er videogames rondom de franchise gemaakt en een andere live-action film. Die film werd echter niet goed ontvangen.

Warner Bros. heeft de filmrechten rondom Attack on Titan bemachtigd, zo bevestigt Variety. De website zegt ook dat uitgeverij Kodansha een deal met de studio heeft gesloten. It-regisseur Andy Muschietti gaat de film regisseren.

Het is echter nog niet bekend wanneer de productie van start gaat. Muschietti is momenteel nog bezig met het afronden van It: Chapter Two. Deze film verschijnt in september 2019 in de bioscopen. Daarna gaat naar alle waarschijnlijkheid de productie van Attack on Titan van start.

In Attack on Titan is vrijwel de hele mensheid uitgeroeid door mysterieuze reuzen genaamd Titans. Deze Titans vallen regelmatig steden aan en vreten alles op wat hun pad komt. Deze reuzen zijn daarbij erg moeilijk te doden. Om de mensheid enige hoop te geven is er een speciaal leger opgericht dat deze Titans moet verslaan. De Titans hebben namelijk maar één zwakke plek en dat is hun nek. In de serie volgen we de avonturen van Eren Yeager die zich aanmeld bij het leger en achter duistere geheimen komt.