Nieuwe gameplay-beelden voor Minecraft Dungeons

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nieuwe gameplay-beelden voor Minecraft Dungeons

Minecraft is er met name op gebouwd om materialen te verkrijgen en deze om te zetten naar bruikbare objecten. Mojang besloot met Minecraft Dungeons het roer echter iets om te gooien. Dankzij een nieuwe trailer die getoond werd tijdens de persconferentie van Microsoft tijdens de E3 zien we hoe dat er allemaal aan toe gaat.

Minecraft Dungeons is namelijk een dungeon-crawler en heeft daardoor meteen een heel ander soort gameplay te bieden dan de originele game. Het was eerder al bekend dat je de game met vier mensen tegelijk kunt spelen. In de trailer wordt ook duidelijk dat dit zowel online als via lokale multiplayer kan. Ook zien we een personage met zijn vrienden door een nog niet verkende grot wandelen en daar dingen verzamelen en vijanden verslaan. Dit natuurlijk allemaal in het Minecraft-stijltje dat inmiddels zo bekend is geworden.

Een directe releasedatum is momenteel nog niet onthuld voor Minecraft Dungeons. Wel wordt duidelijk dat de game ergens in de lente van 2020 moet verschijnen voor Xbox One en pc.