Nieuwe details rondom Doctor Who Lego Dimensions

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe details rondom Doctor Who Lego Dimensions

De Doctor Who-set van Lego Dimensions bevat een aantal verrassingen. Niet alleen zal elke incarnatie van Doctor Who in de game zitten, de stijl van de TARDIS zal bijvoorbeeld ook hierop aangepast worden.

Met de aankondiging dat Lego Dimensions veel verschillende franchises in de game zou verwerken zorgde ervoor dat de fantasie van velen op hol sloegen. Wat zullen de mogelijkheden zijn? En tot hoe ver zal het gaan? Tijdens het San Diego Comic Con zijn er details verstrekt over wat we in ieder geval kunnen gaan verwachten van de Doctor Who-set.

  • Alle Doctors zullen in Lego-vorm speelbaar zijn, waaronder zelfs de War Doctor. Wanneer je sterft, zal je terugkeren naar de vorm van de eerste Doctor en geleidelijk aan weer alle andere incarnaties spelen.
  • Het interieur van de TARDIS zal veranderen, afhankelijk van welke Doctor je aan het spelen bent. Dit zal zelfs zo ver gaan dat als je als de eerste Doctor speelt, de TARDIS van binnen zwart-wit wordt.
  • In de TARDIS staat een jukebox waar alle versies van de Doctor Who themesong af te spelen zijn.
  • De huidige acteurs en actrices van de serie zullen hun stem in de game verlenen, maar de oudere acteurs (en dus alle andere Doctors) zullen niet voorzien zijn van een stem.
  • Een extra set met speelbare Doctor Who-personages zal bestaan uit drie figuurtjes: een Cyberman, Dalek en K-9

Peter Capaldi (de acteur die momenteel Doctor Who speelt) zegt onder de indruk te zijn van de game. Hij wilde zijn stem niet aan de game verlenen als het een cashgrab was, maar zag al gauw dat de game trouw is aan de serie en aan de hoge eisen voldoet.