game nieuws Log in

EA Motive Studios | Pixel Vault

Electronic Arts heeft al langer de ambitie om zich meer op het uitgeven van games in het actiegenre te richten. Gemotiveerd door successen van reeksen als Grand Theft Auto en Assassin’s Creed werkt EA Motive Studios dan ook al een tijd aan een actiegame. Hoewel we nog weinig weten van de game, hint EA’s financieel directeur Blake Jorgensen naar de volledig nieuwe gameplay-elementen die we volgens hem van de game kunnen verwachten.

Het team van EA Motive Studios staat onder leiding van voormalige Ubisoft-medewerker Jade Raymond, vooral bekend van zijn werk als producent van de Assassin’s Creed-serie. De nieuwe actiegame is de eerste game die de studio onder leiding van Raymond ontwikkelt. Over de game is inhoudelijk nog weinig bekend, maar volgens Jorgensen bevat de game een aantal compleet nieuwe ideeën

Naast de nog onbekende game van Motive noemt Jorgensen ook Anthem als grote, aankomende actiegame uit de stal van EA. De aankomende multiplayergame van BioWare en de nieuwe game van Motive moeten EA op de kaart zetten als ontwikkelaar van actiegames, aldus Jorgensen. Volgens hem heeft EA eerder niet van dat deel van de markt geprofiteerd, omdat ze teveel gefocust waren op first-person shooters en sportgames:

“Action is clearly the place we’re missing the most, and the reason we’re building Anthem and the new title that Jade Raymond’s team at Motive is building in Montreal. That’s the largest sector in gaming. It’s one that we haven’t spent a lot of time in because we were so focused on sports and first-person shooters. We feel like there’s a huge opportunity there.”Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *