Next Level Games tekent exclusieve deal Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Next Level Games tekent exclusieve deal Nintendo

Next Level Games, de ontwikkelaars van Mario Strikers, Punch-Out!! en Luigi’s Mansion 2 heeft een deal gesloten met Nintendo. Ze zullen de komende jaren exclusief games maken voor Nintendo systemen.

Hoewel de studio alweer een tijdje meedraait, hebben ze zichzelf de afgelopen paar jaren pas echt op de kaart weten te brengen door middel van hun uitstekende Nintendo games. De relatie tussen Next Level Games en Nintendo is zelfs zo goed, dat de studio voortaan exclusief Nintendo games zal maken. Jason Carr, een van de oprichters van de studio, wist een deal met Nintendo te sluiten.

“We doen nu alleen maar Nintendo titels. We zijn ontzettend blij met onze relatie met Nintendo. Er is geen reden om verder te zoeken. Ze geven ons telkens weer de beschikking over betere IP’s om mee te werken en zolang wij goed werk leveren hoeven wij niks anders te zoeken.”

Hoewel hun Nintendo games door de jaren heen alsmaar beter zijn geworden, heeft de studio in het verleden een stel stinkerds gemaakt. Door samen te werken met Nintendo is de kwaliteit van hun games telkens beter geworden. De positieve inbreng van Nintendo was een van de redenen om de deal te sluiten.

“We hadden beschikking over zo’n 120 man, verdeeld over vier projecten. Onze teams waren te klein en kregen te weinig tijd. Uiteindelijk maakte we shitgames. Met Nintendo is het een ander verhaal. Ze geven je de tijd om de games écht goed te maken en de samenwerking is geweldig. Nintendo doet het goed, de Wii heeft het uitstekend gedaan, de DS was een groot succes en hoewel de Wii U niet de sterkste start heeft beleefd weten we zeker dat ze het systeem weer op de rails krijgen.”