Log in

Valve’s oprichter Gabe Newell heeft tijdens een presentatie opvallende uitspraken gedaan. Volgens hem zijn Linux en opensource platformen de toekomst van gaming. Tijdens LinuxCon zei Newell dat gesloten platformen niet kunnen concurreren met opensource tegenhangers.

Het is niet de eerste keer dat Newell zich uitspreekt tegen gesloten platformen. Zo noemde Newell eerder Windows 8 al een complete ramp, wat hij ook tijdens LinuxCon nogmaals herhaalde. Volgens hem gaan gesloten platformen te weinig innovatie tonen, waardoor ze het op de lange termijn af zullen leggen tegen open platformen. Ook verwacht hij dat grote spelers op de PC-markt deze de rug toe zullen keren, of in ieder geval flink zullen herstructureren. Als voorbeeld hiervan gaf hij Dell, wat de afgelopen jaren al druk bezig is haar focus te verleggen naar software en dienstverlening.

Newell bevestigde in zijn presentatie dan ook dat het ontwikkelaars haar aan het stimuleren is om Linux te gebruiken voor hun aankomende games. Daarnaast is het bedrijf zelf al langere tijd bezig aan een Steam Box console die zou draaien op Linux. Hiervan wordt volgende week een aankondiging verwacht als we Newell’s presentatie mogen geloven.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie